Goedemorgen bezoeker

Natuurcentrum, thema Educatie = Communicatie - (9)

foto.jpgDe laatste bijeenkomst van 2017 stond in het teken van educatie als bijzondere vorm van communicatie. In een avondvullend programma legde Gitta Spruit, directrice van het natuurcentrum uit hoe zij educatie over de natuur vorm en inhoud geven. Daarnaast werd er aandacht aan de maatschappelijke functie die het natuurcentrum vervult, onder andere in de horeca en dierverzorging heeft.

Daarna waren er de dames van Patsboem! Educatief, Annemiek de Groot en Liesbeth Rosendaal die vertelden hoe je kennis en informatie op een begrijpelijke manier aan kinderen overbrengt. De deelnemers werden tijdens dit interactieve deel uitgedaagd om in kindertaal te vertellen over hun werkzaamheden.
Al met al een interessante avond met een bijzonder onderwerp.

 …

bekijk foto's…

Contentmarketing online vs offline - (1)

foto.jpgWim Bak (Merkvast) en Bert van Meteren (Sqzi conceptstudio) namen ons op 3 oktober mee in de contentstrategie achter Giessenlandennet: een stichting met als doel alle gemeenten in Giessenlanden aan te laten sluiten op glasvezel. Het huidige kopernetwerk was niet toekomstbestendig. Zij kregen van het bestuur 2,5 maand de tijd om 50% van de inwoners van Giessenlanden ja te laten zeggen glasvezel. Rondom het aloude kennis, houding, en gedrag-model ontwikkelden zij een mooie campagne, geënt op solidariteit waarbij zij handig inspeelden op emotie. Want: glasvezel verbindt, bijvoorbeeld jong en oud via Skype. Om hun opdracht te realiseren, zijn ze diep in de haarvaten van de gemeenschap gedoken: voetbalverenigingen, ondernemers, kerken en scholen. Uit deze groepen hebben ze ambassadeurs geworven en hun tot boegbeelden gemaakt van de campagne. Verder is gebruik gemaakt van bill boards, DM, brieven, bijeenkomsten, een krant en ook van Facebook.

De website vormde de motor van de campagne: daar konden inwoners een postcode-check doen om te zien wat een aansluiting zou kosten. Die kosten waren niet voor iedereen hetzelfde, dat was afhankelijk van waar iemand woonde: afgelegen, in de kern of in de lintbebouwing. Een (deels gekocht) adresbestand draaide op de achtergrond van deze website, zodat ze op het moment dat iemand zijn postcode en huisnummer invoerde, bekend werd wie het was. Vanaf dat moment kon er gericht getarget worden om mensen over te laten stappen op glasvezel. Opvallend was dat de strategie per dorp verschilde. En dat het iedere dag bijsturen was. Inmiddels is een groot aantal mensen aangesloten op glasvezel. Missie geslaagd!
 …

bekijk foto's…

Omgaan met de media - (2)

foto.jpgWat doe je wanneer een interviewer onverwacht een microfoon onder je neus houdt? Voor je het weet heb je iets gezegd dat in de uitzending op TV totaal anders overkomt dan je bedoeling was. Op 21 juni stond de CPG-avond in het teken van omgaan met de media. Radio-1 journalist Kees Brandsma liet zien en ervaren hoe het is om spontaan te reageren in dergelijke situaties. Daarna gingen we in een 'real-life-setting' aan de slag met draaiende camera's. Wat bleef er overeind van het verhaal na montage... Een belangrijk advies van onze gast: Keep it short and simple. …

bekijk foto's…

Beeldvorming in de politiek - (5)

foto.jpgBeinvloeden populisten als Trump de communicatiestrategie van lokale politieke partijen? Dit kwam onder andere ter sprake tijdens de bijeenkomst 'Beeldvorming in de politiek' op 21 februari. Er ontstond een leuke dialoog tussen lokale politici en de CPG leden. VVD Gorinchem, Democraten Gorinchem en Gorcum Actief bedankt voor jullie aanwezigheid. …

bekijk foto's…

Archief fotoalbum